bistro

Sesongin herkkuja - perinteitä ja raikkaita vivahteita

Blue Peterin Bistro tarjoaa vierailleen runsaita annoksia moneen suuhun ja makuun. Keittiömme arvostaa tuoreita raaka-aineita ja valmistaa jokaisen annoksen houkuttelevat makuelämykset tavoitteenaan. Monet Bistron antimista taltuttavat nälän omina annoksinaan, mutta useista ruokalajeista on myös mahdollisuus koota mieluisa menukokonaisuus, joka sopii täydellisesti pidemmän kaavan illalliselle tai vaikkapa juhlapäivällisille. Bistro on tunnettu kestosuosikeistaan; perinteisestä lohikeitosta sekä maukkaista burgereista. Vaihtelevuutta ja moderneja vivahteita menuun tuovat sesonkien omat raaka-aineet.

bistromenu

chef’s menu

viinilista

sunnuntaibrunssi

  • B i s t r o m e n u

    Tarjolla arkisin klo 14.30 alkaen ja lauantaisin klo 12 alkaen.
    Served on weekdays starting from 2.30 pm and during saturday from noon.

     

  • Alkuun, Pienempään nälkään / Starters

  • Kermaista lohikeittoa, limppua ja voita VL, (G)

    Creamy salmon soup, loaf and butter LL, (GF)      

    • 9,5 / 14,5 €
  • Mausteinen härkätartar ja piparjuurikreemiä L, G

    Spicy ox tartare and horseradish crème LF, GF

    • 12,5 €
  • Savustettua siikaa, pikkelöityjä kesäkasviksia sekä hovimestarinkastiketta L

    Smoked whitefish, pickled summer vegetables and mustard-dill dressing LF

    • 14,5 €
  • Kalalankku – valikoima äyriäis- ja kalaherkkuja sekä varhaisperunaa VL

    Fish plank – selection of shellfish and fish delicacies with early potatoes LL, GF

    • 16,5 €
  • Salaatit - Burgerit / Salads - Burgers

  • Vuohenjuustosalaattia, melonia, mansikkaa, pähkinää ja inkivääri-hunajavinaigrette VL, G

    Salad of goat cheese, melon, strawberries, nuts and ginger-honey vinaigrette LL, GF

    • 13 / 17 €
  • Talon maalaissalaatti – chorizoa, grillattua kananpoikaa, marinoitua perunaa sekä piparjuurikreemiä M

    House country salad – chorizo, grilled chicken, marinated potatoes and horseradish crème DF

    • 13 / 17 €
  • Caesar-salaatti lämminsavulohella VL, (G)

    Caesar salad with warm smoked salmon LL, (GF)

    • 13 / 17 €
  • Rotukarjaburger, tuore grillattu rotuhäränpihvi ja cheddarjuustoa VL

    Race rand burger, fresh grilled steak with cheddar cheese LL

    • 18,9 €
  • Halloumiburgeri ja paahdettua paprikaa VL

    Halloumi cheese burger with grilled sweet pepper LL

    • 16,5 €
  • ’’Possukori’’ – rapeaa porsaankylkeä, ranskanperunoita sekä chiliaiolia L, G

    ‘’Pork basket’’ – crispy pork belly, French fries and chili aioli LF, GF

    • 15,5 €
  • Päälle / On the Top

  • Päivän tuore kalansaalis

    Fresh fish of the day

    • 28,5 €
  • Savustettua merilohta, savupunajuurta ja tillijogurttia VL, G

    Smoked Atlantic salmon, smoked beetroots and dill yoghurt LL, GF

    • 27,5 €
  • Black Angus häränseläkettä, grillattua parsaa ja bearnisekastiketta VL, G

    Black Angus ox fillet, grilled asparagus and bearnise LL, GF

    • 29,8 €
  • Pinaatti-ravioleja, vihreää parsaa ja tomaatti-voikastiketta L

    Spinach ravioli, green asparagus and tomato-butter sauce LF

    • 19,9 €
  • Talon lihapyörykät, perunamuhennosta ja Jaloviina-kermakastiketta VL

    House meat balls, mashed potatoes and Jaloviina-cream sauce LL

    • 18,5 €
  • Lapsellista / Childish

    Isommat annokset mahdollisia lapsenmielisille aikuisille.
    Lisäksi lapsille puolikkaat annokset pääruoista.

  • Lehtipihvi, persiljavoita ja ranskanperunoita VL, G

    Minute steak, parsley butter and french fries LL, GF

    • 10,5 / 25 €
  • Pinaattilettu ja makeaa puolukkasurvosta VL

    Spinach crêpe, sweet lingonberry compote LL

    • 9 / 15 €
  • Lasten lihapullat ja perunamuhennosta VL

    Children’s meat balls and mashed potatoes LL

    • 9,5 €
  • Jälkeen / Desserts

  • Ohukainen, mansikkahilloa ja vanhanajan vaniljajäätelöä VL

    Crêpe with strawberry jam and old-fashioned vanilla ice cream LL

    • 8,5 €
  • Mascarponemousse ja tuoremarjasalaattia VL, G

    Mascarpone mousse and salad of fresh berries LL, GL

    • 10,5 €
  • Suklaafondant ja mustikkajäätelöä VL, G

    Chocolate fondant and blueberry ice cream LL, GF

    • 10,5 €
  • Chef's menu

  • Mausteinen härkätartar ja piparjuurikreemiä L, G
    Spicy ox tartare and horseradish crème LF, GF
    LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Adelaide, Australia 46 eur

    -o-

    Päivän tuore kala
    Fresh fish of the day
    Kloster Eberbach Riesling Troken 2015, Rheingau, Saksa 47 eur

    -o-

    Suklaafondant ja mustikkajäätelöä VL, G
    Chocolate fondant and blueberry ice cream LL, GF


    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 46,5 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • TALON SAMPPANJA:

    Billecart-Salmon Brut Réserve, Champagne, Ranska                                     

    Rypäleet: 35% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 30% Pinot Meunier

    “Kuiva, melko täyteläinen, puhtaan hedelmäinen ja raikas. Hienostunut rakenne ja mineraalisuus.”

    • 79 €
  • Taittinger Prélude Grand Crus Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • Nicolas Feuillatte Réserve Brut 0,2l, AC Champagne, Ranska

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

    ’’Hedelmäinen, pehmeän happoinen ja kevyen kermainen. Omenankotaa, greippiä ja mineraaleja. Loppumaku on pitkä, tyylikäs ja eloisa.’’

    • 29,5 €20 cl
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Gran Baron Cava Brut, Masia Vallformosa, DO Penedes, Espanja

    Rypäleet: Macabeo, Xarello, Parellada

    ”Kuivahko, runsaan hedelmäinen, hieman paahteinen, runsasarominen, tyylikäs. Tasapainoinen, pitkä jälkimaku.”

    • 38 €75 cl
  • Chocolate In a Bottle, Ranska

    Bombay Sapphire Gin, Dry Vermouth

    Rypäleet: Chardonnay 100%

    ’’Raikkaan kupliva, makea kuohuviini, jossa aito Belgialaisen suklaan aromi. Loistava juoma jälkiruoille, marjoille tai kevyeksi digestiiviksi hyvän aterian jälkeen.’’

    • 55 €75 cl
    • 9,5 €12 cl
  • Codorníu Clásico Cava Sec 0,2l, Espanja

    Bacardi coconut rum, orange juice, sour mix, angostura bitters, grenadine

    ‘’Kuivahko, tasapainoisen omenainen, kevyen persikkainen ja raikas, miellyttävät hapot. Sopii hyvin myös rapujen ja kalaruokien kanssa.’’

    • 11 €20 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braastad Pineau des Charentes, Cognac, Ranska

    ”Makea, hedelmäinen ja konjakkimainen. Väriltään kullankeltainen ja samea. Loistava aperitiivi ja erinomaista suklaa jälkiruokien kanssa.''

    • 8,9 €8 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Chardonnay Grillo, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    ”Kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan ja grillatun kanan, tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Marieta Albariño 2015, Rias Baixas, Espanja

    Rypäleet: 100% Albariño

    ”Puolikuiva, hedelmäinen ja raikas. Persikkaa, kypsää omenaa, melonia ja sitrusta. Sopii mainiosti lohikaloille, kanaruoille, salaateille ja aasialaisittain maustetuille ruoille.'''

    • 43 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Hugel & Fils ”Traditional 1639”, Alsace, Ranska

    Rypäleet: Sylvaner, Pinot Gris, Muscat, Gewurztraminer, Riesling

    “Keskitäyteläinen, kuiva ja raikkaan hapokas. Kukkean hedelmäinen ja aromaattinen. Erinomainen kala- ja äyriäisruoille ja salaateille.”

    • 45 €75 cl
  • LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Australia

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    ”Kuiva ja raikas sekä hyvin hedelmäinen ja jäntevä. Erittäin aromiksa, jossa greippiä, sitrusta, mustaherukkaa ja melonia. Hyvä yleisviini kala- ja äyriäisruoille.''

    • 46 €75 cl
    • 7,8 €12 cl
  • Kloster Eberbach Riesling Trocken 2015, Rheingau, Saksa

    Rypäleet: 100% Riesling

    ”Erittäin aromikas ja hapokas, mukana aprikoosia ja omenaa. Rapsakas hapokkuus kannattaa

    viiniä sitrusmaiseen ja hieman mausteiseenkin pitkään jälkivaikutelmaan. Monipuolinen ruokaviini

    kala –ja äyriäisruoille, erinomainen myös seurusteluun.”

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • La Petite Perrière Rosé Pinot Noir Vin de France, Loire, Ranska

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Kukkean hedelmäinen, raikas ja suoraviivainen. Vadelmaa, mansikkaa ja munaista viinimarjaa. Miellyttävä seurusteluviini ja erinomaista lohen kanssa.''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    “Keskitäyteläinen, hedelmäisen runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Tomàs Cusiné Llebre 2013, Costers del Segre, Espanja

    Rypäleet: Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Samsó, Syrah

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, aromikas ja kypsän hedelmäinen. Erinomainen yleisviini liharuoille, etenkin vaaleat lihat, linturuoat ja karitsa.”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Truffle Row 2014, Adelaide, Australia

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, tyylikäs, makean marjaisa, raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku pitkä ja samettinen. Kumppani vaalelle lihalle, linturuoille ja voimakkaille kalaruoille.”

    • 49 €75 cl
  • Ned & Henrys Shiraz Barossa Valley 2013, Barossa Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Shiraz

    ”Täyteläinen, silkkinen, mausteinen ja tasapainoisen marjaisa yrttien sävyttämänä. Pehmeät tanniinit. Erinomainen runsaanmakuisille liharuoille ja koville juustoille.”

    • 49 €75 cl
    • 10,5 €12 cl
  • Domaine de Nizas Rouge 2009, AOC Languedoc, Ranska

    Rypäleet: 60%Syrah, 35%Mourvèdre ja 5%Grenache

    ”Tasapainoinen, täyteläinen, maussa karhunvatukkaa ja mustikkaa. Kypsät tanniinit ja pehmeä jälkimaku.”

    • 50 €75 cl
  • Castello d´Albola Chianti Classico DOCG, Castello D´Albola, Italia

    Rypäleet: Sangiovese 90%, Canaiolo 10%

    Rubiininpunainen. Tuoksussa kirsikoita, tummia marjoja ja kevyttä mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku on miellyttävän tuore ja pehmeä. Pitkä jälkimaku. Ruokasuositus: Monipuolinen ruokaviini liha- ja linturuoille, pastoille ja juustoille."

    • 55 €75 cl
  • Zenato Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 80%, Rondinella 10%, Oseleta & Croatina 10%

    ’’Erittäin täyteläinen, makeahko, harmonisen tasapainoinen. Jälkimaussa kypsä kirsikka ja tumma suklaa. Tuoksussa makeaa tummaa hedelmää, luumua ja kirsikkaa, sekä joulun mausteita ja eukalyptusta. Sopii voimakkaille ja kypsille juustoille, sekä voimakkaalle riistalle.’’

    • 65 €75 cl
  • Kesämenu

  • Savustettua siikaa, pikkelöityjä kesäkasviksia sekä hovimestarinkastiketta L
    Smoked whitefish, pickled summer vegetables and mustard-dill dressing LF

    Kloster Eberbach Riesling Troken 2015, Rheingau, Saksa 47 eur

    -o-

    Black Angus häränseläkettä, grillattua parsaa ja bearnisekastiketta VL, G
    Black Angus ox fillet, grilled asparagus and bearnise LL, GF

    Ned & Henry’s Shiraz 2013, Barossa Valley, Australia 49 eur

    -o-

    Mascarponemousse ja tuoremarjasalaattia VL, G
    Mascarpone mousse and salad of fresh berries LL, GL


    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 49,5 €
  • R a p u m e n u

    Tarjolla 26. heinäkuuta alkaen
    Available from 26th of July
     

  • Alkuun / Starters

  • 5 kappaletta täplärapuja, paahtoleipää, tilliä ja voita

    5 signal crayfishes, toast, dill and butter

    • 25 €
  • Katkaraputoast ja siianmätiä

    Shrimp toast and whitefish roe

    • 17,5 €
  • Pääruoaksi / As a main course

  • Rapeaa ylikypsää porsaankylkeä, kermaan muhennettua kantarellia ja uppomuna

    Crispy overripe pork belly, chanterelles cooked in creamy sauce and poached egg

    • 29,5 €
  • Paistettua siikaa, minttu-sitrusperunaa ja kevätsipulilla maustettua Beurre Blancia

    Pan roasted whitefish, mint-citrus potatoes and scallion flavoured Beurre Blanc

    • 34,5 €
  • Perinteistä mureaksi haudutettua sorsaa, punakaalihauduketta ja lintukermakastiketta

    Traditional tenderly poached duck, red cabbage poultice and bird cream sauce

    • 38,5 €
  • Jälkiruokana / Dessert

  • Tuoreita vadelmia, toffeeta ja vadelmasorbettia

    Fresh raspberries, toffee and raspberry sorbet

    • . €inc. in main course
  • Pääruoaksi tai sellaisenaan seurueelle / As a main course or as such for a group

  • ''RAPUJA KILOKAUPALLA''

    sisältää 22-24 kpl täplärapuja, paahtoleipää, voita ja tilliä
    (hinta sis. kaulurit 2:lle, lisäkaulurit á 2 eur)

    ''KILOS OF CRAYFISH''

    includes 22-24 pcs of signal crayfish, toast, butter and dill
    (price inc. crayfish collars for 2, extra ones á 2 eur)

    • 99 €


sunnuntaibrunssi

Sunnuntaisin herkullinen noutopöytä toivottaa koko perheen tervetulleeksi nauttimaan lämpimästä brunssista. Blue Peterin sunnuntaibrunssin maut täyttävät vaativankin herkuttelijan odotukset. Maittavien ja monipuolisten pääruokien ohella tarjolla on raikkaita makuja salaatti- ja alkupalapöydästä upeita jälkiruokia unohtamatta.

Brunssi tarjolla klo 12-16. Sunnuntaisin suosittelemme varaamaan pöydän.

Hinta
23,5 eur / henkilö
Lapselta 1,5 eur / ikävuosi, 12. ikävuoteen saakka

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801