bistro

Sesongin herkkuja - perinteitä ja raikkaita vivahteita

Blue Peterin Bistro tarjoaa vierailleen runsaita annoksia moneen suuhun ja makuun. Keittiömme arvostaa tuoreita raaka-aineita ja valmistaa jokaisen annoksen houkuttelevat makuelämykset tavoitteenaan. Monet Bistron antimista taltuttavat nälän omina annoksinaan, mutta useista ruokalajeista on myös mahdollisuus koota mieluisa menukokonaisuus, joka sopii täydellisesti pidemmän kaavan illalliselle tai vaikkapa juhlapäivällisille. Bistro on tunnettu kestosuosikeistaan; perinteisestä lohikeitosta sekä maukkaista burgereista. Vaihtelevuutta ja moderneja vivahteita menuun tuovat sesonkien omat raaka-aineet.

bistromenu

chef’s menu

viinilista

saaristolais- pöytä

  • Chef's menu

  • HSK 120 MENU

    Rapu Skagen ja rapucappucino L
    Crayfish Skagen and grayfish cappucino LF
    -o-
    Ylikypsää karitsan entrecôtea, herkkutattikroketti ja portviinikastiketta L, G
    Tender lamb entrecote, cep croquette and port wine sauce  LF, GF
    -o-
    Suklaaleivos, vadelmasorbettia ja toffeeta L
    Chocolate cake, raspberry sorbet and caramel LF
     

    • 49,5 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • Jacquart Rose Mosaique Brut Rosè, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 35% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier

    "Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän karpaloinen sekä kevyen paahteinen"

     

    • 109 €
  • TALON SAMPPANJA:

    Jacquart Mosaique Brut, Champagne, Ranska              
    Rypäleet: 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier

    “erittäin kuiva, tuore, hedelmäinen, paahdettua hasselpähkinää, sitruksinen”

    • 69 €
  • Taittinger Prélude Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • Colonnara Icemary Rose Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Valmistetaan 100% orgaanisestiviljellyistä viinirypäleistä. Kuohuva ja täysin alkoholiton, juhlava juomavaihtoehto kaikenikäisille juhlijoille. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • Nadal Rosé Cava Brut, Torrelavit, Espanja

    "Erittäin kuiva, hapokas, punaherukkainen, vadelmainen, vivahteikas"

    • 55 €8 cl
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braida Vigna Senza Nome DOCG Moscato d´Asti, Piemonte, Italia

    "Makea, aromaattinen, kukkainen ja kevyesti hapokas jälkiruokaviini, joka sopii myös aperitiiviksi"

    • 30 €37,5 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Cellar Road Chenin Blanc, Western Cape, Etelä-Afrikka

    Rypäleet: 100% Chenin Blanc

    ”Kuiva, runsaan hedelmäinen, miellyttävän hapokas viini, jonka maussa aavistus persikkaa ja ananasta

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Carlomagno Grillo Chardonnay, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    "kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan, grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini"

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Wakefield Riesling 2017, Clare Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Riesling

    "Kuiva, hapokas, viheromenainen, karviaismainen, keltaluumuinen, mineraalinen, ketunleipäinen"

    • 49 €75 cl
    • 8,5 €12cl
  • Ant Moore Sauvignon Blanc 2017, Malborough, Uusi-Seelanti

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    "Kuiva, hapokas, hyvin ryhdikäs, yrttinen, karviaista ja raparpeeria"

    • 59 €75 cl
    • 9,1 €12 cl
  • Gruber Röschitz Hundspoint Grüner Veltliner 2016, Weinviertel, Itävalta

    Rypäleet: 100% Grüner Veltliner

    "Kuiva, hedelmäinen ja aromaattinen, jossa mausteisuutta ja aavistus pippurisuutta. Sopii erinomaisesti paistetuille ja grillatuille punalihaisille kaloille"

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • Karl May Feinherb Rosè 2017, Rheinhessen, Saksa

    Rypäleet: 100% Portuguese

    “Kirsikanpunainen väri, maussa punaisia marjoja, kuten vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa. Hienostunut kuiva rosè''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Cellar Road Cabernet Sauvignon - Merlot, Western Cape, Etelä-Afrikka

    Rypäleet: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot

    “Täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja hieman paahteinen. Maussa makeankypsää tummaa marjaisuutta sekä häivähdys tammea. Sopii mainiosti naudan, riistan ja lampaan kaveriksi”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    "Keskitäyteläinen, hedelmäinen, runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini"

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Llai Llai Pinot Noir, Valle del Bio, Chile

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    "Kevyt ja tasapainoisen hapokas, jonka maussa on punaisia marjoja, kuten karpaloa ja kirsikkaa. Voittanut pronssia vuonna 2017 ja 2018 Uuden maailman punaviinit- kilpailussa"

    • 36 €75 cl
    • 6,5 €12 cl
  • Antiche Terre Valpolicella Ripasso, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 50%, Rondinella 45%, Molinara 5%

    Rubiininpunainen ja runsas, tummaa suklaata. Keskitäyteläinen samettinen maku ja pehmeät tanniinit. Ruokasuositus: Grillatut tai haudutetut liharuoat, ja kovat juustot.''

    • 44 €75 cl
    • 8 €12cl
  • Ars in Vitro, Espanja

    Rypäleet: Tempranillo, Merlot

    ’Keskitäyteläinen, raikkaan hapokas, runsaan marjainen.

    Sopii erinomaisesti grillatulle lihalle ja hieman viilennettynä myös kalalle. ’’

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Michael David 6th Sense Syrah, Sonoma Lodi, Yhdysvallat

    Rypäleet: 100% Syrah

    "täyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkahilloinen, mausteinen, tamminen"

    • 64 €75 cl
    • 12 €12 cl
  • Seghesio Zinfandel 2014, Sonoma County, Yhdysvallat

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, tyylikäs, makean marjaisa, raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku pitkä ja samettinen. Kumppani vaalelle lihalle, linturuoille ja voimakkaille kalaruoille.”

    • 49 €75 cl
  • Antiche Terre Amarone della Valpolicella, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 50%, Corvione 30%, Rondinella 20%

    ’’Rubiininpunainen, hieman luumua, mausteita ja vatukkaa. Täyteläinen, samettinen ja aromikas maku, joka sopii mainiosti punaiselle lihalle.’’

    • 65 €75 cl


saaristolaispöytä

Sunnuntaisin herkullinen saaristolaispöytä toivottaa koko perheen tervetulleeksi nauttimaan laajasta valikoimasta skandinaavisia meren herkkuja. Blue Peterin saaristolaispöydän herkulliset maut täyttävät vaativankin herkuttelijan odotukset. Herkullisten pääruokien ohella tarjolla on raikkaita makuja salaatti- ja alkupalapöydästä upeita jälkiruokia unohtamatta.

Saaristolaispöytä tarjolla klo 12-16. Sunnuntaisin suosittelemme varaamaan pöydän.

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801