bistro

Sesongin herkkuja - perinteitä ja raikkaita vivahteita

Blue Peterin Bistro tarjoaa vierailleen runsaita annoksia moneen suuhun ja makuun. Keittiömme arvostaa tuoreita raaka-aineita ja valmistaa jokaisen annoksen houkuttelevat makuelämykset tavoitteenaan. Monet Bistron antimista taltuttavat nälän omina annoksinaan, mutta useista ruokalajeista on myös mahdollisuus koota mieluisa menukokonaisuus, joka sopii täydellisesti pidemmän kaavan illalliselle tai vaikkapa juhlapäivällisille. Bistro on tunnettu kestosuosikeistaan; perinteisestä lohikeitosta sekä maukkaista burgereista. Vaihtelevuutta ja moderneja vivahteita menuun tuovat sesonkien omat raaka-aineet.

bistromenu

chef’s menu

viinilista

saaristolais- pöytä

  • B i s t r o m e n u

    Tarjolla arkisin klo 14:30 jälkeen ja viikonloppuisin klo 12 jälkeen.

     

     

  • ALKUUN, PIENEMPÄÄN NÄLKÄÄN

  • Jokiraputoast L

    Jokiraputoast, sitruunaa ja siianmätiä

    • 17,5 €
  • Härkäcarpaccio L, G

    Härkäcarpaccio, wasabiaiolia ja parmesaania

    • 12,5 €
  • Saaristolaislautanen L, G

    Sinappisilakkaa, valkosipulisilliä, jokiraputartar, savumuikkuja, karitsamakkaraa, pikkelöityä kurkkua sekä uuden sadon perunaa

    • 17,5 €
  • PÄÄLLE

    Lapsille, alle 12-vuotiaille, normaaliannokset
    puoleen hintaan.

  • Kesäsalaatti L, G

    Raikasta salaattia, tuoretta ananasta, melonia, pähkinää, mansikoita sekä vadelmavinaigrette

    Täytteellä 14,5 I 21,5
    Vaihtoehtoina paahdettua vuohenjuustoa, kananpojanrintaa ja katkarapuja

    • 10,5 / 13,5 €
  • Talon burgeri L

    Tuore grillattu rotuhäränpihvi, romaine-salaattia, Monterey Jack juustoa, mummonkurkkua, marinoitua punasipulia, tomaattia, BBQ-majoneesia sekä ranskalaisia

    Talon maalaisranskalaiset +1,5 eur

    • 17,9 €
  • Vege burger L

    Rapea falafelpihvi, romaine-salaattia, uunitomaattia, mummonkurkkua, minttujogurttia sekä ranskalaisia

    Talon maalaisranskalaiset +1,5 eur

    • 17,2 €
  • Fettuccine-scampi pastaa L

    Fettuccine pastaa, tomaattista hummerikastiketta,
    pinaattia ja paistettuja meriravunpyrstöjä

    • 23,5 €
  • Paistettua siikaa L, G

    Paistettua siikaa, palsternakkakreemiä ja sitruskastiketta

    • 28,5 €
  • Grillattua marmorihärkää L, G

    Grillattua marmorihärkää, ankanmaksaa, kevätkasviksia, tummaa sherrykastiketta sekä maalaisranskalaisia

    • 31,5 €
  • KLASSIKOT

    Lapsille, alle 12-vuotiaille, normaaliannokset
    puoleen hintaan.

  • Lohikeitto L

    Kermaista lohikeittoa, saaristolaisleipää ja voita

    • 12,5 / 16,5 €
  • Savustettua merilohta L, G

    Talossa savustettua merilohta, kevätkasviksia ja
    tilliperunaa sekä tartarkastiketta

    • 27,8 €
  • Wallenberginpihvi L

    Wallenberginpihvi, perunavoita, herneitä sekä
    puolukkahilloa

    • 23,5 €
  • JÄLKEEN

  • Raspberry mayhem L, G

    Tuoreita vadelmia, toffeeta ja vadelmasorbettia

    • 8,5 €
  • Tuorejuustokakkupala L

    Tuorejuustokakkua ja passionhedelmää

    • 9,5 €
  • Ohukainen L

    Ohukainen, kuningatarhilloa sekä vaniljakermaa

    • 10,5 €
  • Artesaanijäätelöpallo VL

    Täysmaidosta valmistettua italialaista gelatoa, eli
    artesaanijäätelöä. Makuvaihtoehtoina pistaasi, vanilja
    ja mansikka


    Lisäksi artesaanijäätelön kastike à 1
    Suklaa, kinuski, kuningatarhillo tai vaniljakerma

    • 5 €
  • Chef's menu

  • Saaristolaislautanen
    Archipelago platter
    LuLu Sauvignon Blanc 2014, Australia 7,8 eur / 12cl - 46 eur / plo

    -o-

    Paistettua siikaa L
    Pan-fried whitefish LF
    Kloster Eberbach Riesling Troken 2015, Rheingau, Saksa 8 eur / 12cl - 47 eur / plo

    -o-

    Artesaanijäätelöpallo VL
    Makuvaihtoehtoina pistaasi, vanilja ja mansikka
    Artisan ice cream scoop LL
    Flavour options pistachio, vanilla and strawberry

     

    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 45,5 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • TALON SAMPPANJA:

    Billecart-Salmon Brut Réserve, Champagne, Ranska              
    Rypäleet: 35% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 30% Pinot Meunier

    “Kuiva, melko täyteläinen, puhtaan hedelmäinen ja raikas. Hienostunut rakenne ja mineraalisuus.”

    • 79 €
  • Taittinger Prélude Grand Crus Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Chocolate In a Bottle, Ranska

    Rypäleet: Chardonnay 100%

    ’’Raikkaan kupliva, makea kuohuviini, jossa aito Belgialaisen suklaan aromi. Loistava juoma jälkiruoille, marjoille tai kevyeksi digestiiviksi hyvän aterian jälkeen.’’

    • 55 €75 cl
    • 9,5 €12 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • Colonnara Icemary Rose Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Valmistetaan 100% orgaanisestiviljellyistä viinirypäleistä. Kuohuva ja täysin alkoholiton, juhlava juomavaihtoehto kaikenikäisille juhlijoille. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braastad Pineau des Charentes, Cognac, Ranska

    ”Makea, hedelmäinen ja konjakkimainen. Väriltään kullankeltainen ja samea. Loistava aperitiivi ja erinomaista suklaa jälkiruokien kanssa.''

    • 8,9 €8 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Chardonnay Grillo, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    ”Kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan ja grillatun kanan, tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Domaine Les Combes Cachées 2015, Siran, Ranska

    Rypäleet: 100% Viognier

    ”Ilahduttavan hedelmäinen ja monimuotoinen. Kukkainen tuoksu, päärynän ja persikan sävyttämänä. Mukana persikkaa, karhunvatukkaa ja päärynää. Maun viimeistelee sitruksinen jälkimaku.''

    • 40 €75 cl
  • Marieta Albariño 2015, Rias Baixas, Espanja

    Rypäleet: 100% Albariño

    ”Puolikuiva, hedelmäinen ja raikas. Persikkaa, kypsää omenaa, melonia ja sitrusta. Sopii mainiosti lohikaloille, kanaruoille, salaateille ja aasialaisittain maustetuille ruoille.''

    • 43 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Australia

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    ”Kuiva ja raikas sekä hyvin hedelmäinen ja jäntevä. Erittäin aromikas, jossa greippiä, sitrusta, mustaherukkaa ja melonia. Hyvä yleisviini kala- ja äyriäisruoille.''

    • 46 €75 cl
    • 7,8 €12 cl
  • Kloster Eberbach Riesling Trocken 2015, Rheingau, Saksa

    Rypäleet: 100% Riesling

    ”Erittäin aromikas ja hapokas, mukana aprikoosia ja omenaa. Rapsakas hapokkuus kannattaa viiniä sitrusmaiseen ja hieman mausteiseenkin pitkään jälkivaikutelmaan. Monipuolinen ruokaviini kala- ja äyriäisruoille, erinomainen myös seurusteluun.”

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • La Petite Perrière Rosé Pinot Noir Vin de France, Loire, Ranska

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Kukkean hedelmäinen, raikas ja suoraviivainen. Vadelmaa, mansikkaa ja punaista viinimarjaa. Miellyttävä seurusteluviini ja erinomaista lohen kanssa.''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    “Keskitäyteläinen, hedelmäisen runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Ars in Vitro, Espanja

    Rypäleet: Tempranillo, Merlot

    ’Keskitäyteläinen, raikkaan hapokas, runsaan marjainen.

    Sopii erinomaisesti grillatulle lihalle ja hieman viilennettynä myös kalalle. ’’

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Tomàs Cusiné Llebre 2013, Costers del Segre, Espanja

    Rypäleet: Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Samsó, Syrah

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, aromikas ja kypsän hedelmäinen. Erinomainen yleisviini liharuoille, etenkin vaaleat lihat, linturuoat ja karitsa.”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Truffle Row 2014, Adelaide, Australia

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, tyylikäs, makean marjaisa, raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku pitkä ja samettinen. Kumppani vaalelle lihalle, linturuoille ja voimakkaille kalaruoille.”

    • 49 €75 cl
  • Ned & Henrys Shiraz Barossa Valley 2013, Barossa Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Shiraz

    ”Täyteläinen, silkkinen, mausteinen ja tasapainoisen marjaisa yrttien sävyttämänä. Pehmeät tanniinit. Erinomainen runsaanmakuisille liharuoille ja koville juustoille.”

    • 49 €75 cl
    • 10,5 €12 cl
  • Antiche Terre Valpolicella Ripasso, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 50%, Rondinella 45%, Molinara 5%

    Rubiininpunainen ja runsas, tummaa suklaata. Keskitäyteläinen samettinen maku ja pehmeät tanniinit. Ruokasuositus: Grillatut tai haudutetut liharuoat, ja kovat juustot.''

    • 44 €75 cl
  • Antiche Terre Amarone della Valpolicella, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 50%, Corvione 30%, Rondinella 20%

    ’’Rubiininpunainen, hieman luumua, mausteita ja vatukkaa. Täyteläinen, samettinen ja aromikas maku, joka sopii mainiosti punaiselle lihalle.’’

    • 65 €75 cl
  • Fattoria Lavacchio Cedro Chianti Rufina DOCG 2014, Tuscany, Italia

    Rypäleet: 100% Sangiovese

    ’’Kukkainen, yrttinen sekä häivähdys minttua. Tuoksussa maallisuutta sekä tummaa kirsikkaa ja aroniaa. Erinomainen viini lampaan sekä juustojen kanssa. Luomu -sertifikaatti. Pronssimitalisti vuoden 2016 International Wine & Spirit -kilpailussa.’’

    • 65 €75 cl
  • R a p u m e n u

    Tarjolla 24. heinäkuuta alkaen
    Available from 24th of July
     

  • Aperitiivinä

    Jacquart Mosaique Brut, Champagne, Ranska

    • 69 €plo
  • Alkuun / Starters

  • 5 kappaletta täplärapuja, paahtoleipää, tilliä ja voita L

    5 signal crayfishes, toast, dill and butter LF

    • 29 €
  • Jokiraputoast, sitrunaa ja siianmätiä L

    European crayfish toast, lemon and whitefish roe LF

    • 17,5 €
  • Pääruoaksi / As a main course

  • Rapeaa ylikypsää porsaankylkeä, kermaan muhennettua kantarellia ja uppomuna L, G

    Crispy overripe pork belly, chanterelles cooked in creamy sauce and poached egg LF, GF

    • 29,5 €
  • Juomasuositus

    Ars in Vitro, Navarra, Espanja

    • 45 €plo
  • Paistettua siikaa, palsternakkakreemiä ja sitruskastiketta L, G

    Pan roasted whitefish, parsnip crème and citrus sauce LF, GF

    • 35,5 €
  • Juomasuositus

    LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Adelaide, Australia

    • 46 €plo
  • Perinteistä mureaksi haudutettua sorsaa, punakaalihauduketta ja lintukermakastiketta L, G

    Traditional tenderly poached duck, red cabbage poultice and bird cream sauce LF, GF

    • 38,5 €
  • Juomasuositus

    Seghesio Zinfandel 2014, Sonoma County, Yhdysvallat

    • 70 €plo
  • Jälkiruokana / Dessert

  • Tuoreita vadelmia, toffeeta ja vadelmasorbettia L, G

    Fresh raspberries, toffee and raspberry sorbet LF, GF

    • . €inc. in main course
  • Juomasuositus

    Braida Vigna Senza Nome DOCG Moscato d´Asti, Piemonte, Italia

    • 30 €37,5 cl plo
  • Pääruoaksi tai sellaisenaan seurueelle / As a main course or as such for a group

  • Täplä- ja jokirapuja

    Tilattavissa etukäteen haluttu määrä päivän hintaan (kahden päivän toimitusaika)

    Signal crayfish and European crayfish
    Possible to order beforehand as much as you want for the price of the day (delivery time 2 days)

  • Katkarapuja ja dippejä L

    Kokonaisia katkarapuja puolet savustettuna ja puolet keitettynä, leipää ja voita. Dippeinä remoulade, Rhode Island, Indian curry, Louisiana, Spicy Thai ja hedelmäinen ananassalsa. Tilattavissa etukäteen haluttu määrä päivän hintaan (kahden päivän toimitusaika).

    • 25 kpl 16,5 €
    • 50 kpl 29,9 €
  • Muita juomasuosituksia

  • Kivennäisvesi

    • 3,8 €
  • Aalborg Akvavit: Dild / Jubileums / Nordguld

    • 7 €
  • NAPOSTELUUN

  • Pizzetta L

    Talon pizzetta valinnaisilla täytteillä

    Täytevaihtoehdot:
    Kylmäsavulohta, smetanaa, puolikuivattua tomaattia, kaprista, punasipulia ja tilliä
    TAI
    Ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, puolikuivattua tomaattia ja rucolaa

    • 17,5 €
  • Karitsamakkaraa L, G

    Karitsamakkaraa ja ryytisinappiaiolia

    • 11,5 €
  • Ranskalaiset L, G

    Ranskalaiset ja wasabiaiolia

    • 6,5 €
  • ISOMPAAN NÄLKÄÄN

  • Lohikeitto L

    Kermaista lohikeittoa, saaristolaisleipää ja voita

    • 12,5 / 16,5 €
  • Talon burgeri L

    Tuore grillattu rotuhäränpihvi, romaine-salaattia, Monterey Jack juustoa, mummonkurkkua, marinoitua punasipulia, tomaattia, BBQ-majoneesia sekä ranskalaisia

    Talon maalaisranskalaiset +1,5 eur

    • 17,9 €
  • Vege burger L

    Rapea falafelpihvi, romaine-salaattia, uunitomaattia, mummonkurkkua, minttujogurttia sekä ranskalaisia

    Talon maalaisranskalaiset +1,5 eur

    • 17,2 €
  • Kesäsalaatti L, G

    Raikasta salaattia, tuoretta ananasta, melonia, pähkinää, mansikoita sekä vadelmavinaigrette

    Täytteellä 14,5 I 21,5
    Vaihtoehtoina paahdettua vuohenjuustoa, kananpojanrintaa ja katkarapuja

    • 10,5 / 13,5 €
  • MAKEAA

  • Artesaanijäätelöpallo VL

    Täysmaidosta valmistettua italialaista gelatoa, eli artesaanijäätelöä. Makuvaihtoehtoina pistaasi, vanilja ja mansikka

    Lisäksi artesaanijäätelön kastike à 1

    Suklaa, kinuski, kuningatarhillo tai vaniljakerma

    • 5 €


saaristolaispöytä

Sunnuntaisin herkullinen saaristolaispöytä toivottaa koko perheen tervetulleeksi nauttimaan laajasta valikoimasta skandinaavisia meren herkkuja. Blue Peterin saaristolaispöydän herkulliset maut täyttävät vaativankin herkuttelijan odotukset. Herkullisten pääruokien ohella tarjolla on raikkaita makuja salaatti- ja alkupalapöydästä upeita jälkiruokia unohtamatta.

Saaristolaispöytä tarjolla klo 12-16. Sunnuntaisin suosittelemme varaamaan pöydän.

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801