bistro

Sesongin herkkuja - perinteitä ja raikkaita vivahteita

Blue Peterin Bistro tarjoaa vierailleen runsaita annoksia moneen suuhun ja makuun. Keittiömme arvostaa tuoreita raaka-aineita ja valmistaa jokaisen annoksen houkuttelevat makuelämykset tavoitteenaan. Monet Bistron antimista taltuttavat nälän omina annoksinaan, mutta useista ruokalajeista on myös mahdollisuus koota mieluisa menukokonaisuus, joka sopii täydellisesti pidemmän kaavan illalliselle tai vaikkapa juhlapäivällisille. Bistro on tunnettu kestosuosikeistaan; perinteisestä lohikeitosta sekä maukkaista burgereista. Vaihtelevuutta ja moderneja vivahteita menuun tuovat sesonkien omat raaka-aineet.

bistromenu

chef’s menu

viinilista

brunssi

  • B i s t r o m e n u

    Tarjolla arkisin klo 14.30 alkaen ja viikonloppuisin klo 12 alkaen.
    Served on weekdays starting from 2.30pm and on weekends starting from noon.

  • Alkuun, Pienempään nälkään / Starters

  • Kermaista lohikeittoa, limppua ja voita VL, (G)

    Creamy salmon soup, loaf and butter LL, (GF)      

    • 9,5 / 14,5 €
  • Teriyaki maustettua härkää ja raikasta kurkku-chilisalaattia L

    Teriyaki flavoured ox and fresh cucumber-chili salad LF

    • 14,5 €
  • Talon kalalautanen – halstrattua kylmäsavulohta, rapu-lohileivos, savumuikkuja kahdella tapaa sekä perunaröstiä L

    Fish plank - broiled cold smoked salmon, crab-salmon pastry, smoked vendace two ways with potato ''pan cake'' LF

    • 17,5 €
  • Salaatit - Burgerit / Salads - Burgers

  • Caesar-salaatti grillatulla kananpojalla tai katkaravuilla tai halloumilla L, (G)

    Caesar salad with grilled chicken or shrimp or halloumi cheese LF (GF)

    • 13 / 17,5 €
  • Salaatti mausteisesta kananpojasta, mangosta ja seesamivinaigrettea L, G

    Salad from savory chicken, mango and sesame vinaigrette LF, GF

    • 13 / 17,5 €
  • Rotukarjaburger, tuore grillattu rotuhäränpihvi ja cheddarjuustoa L

    Race rand burger, fresh grilled steak with cheddar cheese LF

    • 18,9 €
  • Halloumiburgeri ja paahdettua paprikaa VL

    Halloumi cheese burger with grilled sweet pepper LL

    • 16,5 €
  • Päälle / On the Top

  • Sitrusvoilla täytettyä kananpojanrintaa, tomaatti-pinaatticanneloneja ja parmesaania L

    Chicken breast filled with citrus-butter, tomato-spinach cannelloni and parmesan cheese

    • 22,5 €
  • Pariloitua kotimaista siikaa, herkkutatti-perunaa ja konjakilla höystettyä rapukastiketta L, G

    Grilled domestic whitefish, porcini-potatoes and crab sauce flavoured with cognac

    • 28,5 €
  • Grillattua härän Rib Eye, juurespyreetä, balsamico-sipulia, savukylkeä sekä portviinikastiketta L, G

    Grilled ox Rib Eye Steak root purée, balsamic flavoured onions, smoked flank and port wine sauce LF, GF

    • 30,5 €
  • Talon lihapyörykät, perunamuhennosta ja Jaloviina-kermakastiketta VL

    House meat balls, mashed potatoes and Jaloviina-cream sauce

    • 18,5 €
  • Ricotta-pinaatticanneloneja, vuohenjuustoa, rucolasalaattia sekä viikunaa L

    Ricotta-spinach cannelloni, goat cheese, rocket salad and fig

    • 22,5 €
  • Wieninleike – klassinen leivitetty vasikanleike, sitruunaa, anjovista ja kapriksia L

    Wiener schnitzel - classic battered veal cutlet, lemon, anchovy and caper LF

    • 21,5 €
  • Lapsellista / Childish

    Isommat annokset mahdollisia lapsenmielisille aikuisille.
    Lisäksi lapsille puolikkaat annokset pääruoista.

  • Lehtipihvi, talon maustevoi ja ranskanperunoita VL, G

    Minute steak, house seasoned butter and french fries LL, GF

    • 10,5 / 25 €
  • Pinaattilettu ja makeaa puolukkasurvosta VL

    Spinach crêpe, sweet lingonberry compote LL

    • 9 / 15 €
  • Lasten lihapullat ja perunamuhennosta VL

    Children’s meat balls and mashed potatoes LL

    • 9,5 €
  • Jälkeen / Desserts

  • Ohukainen, mansikkahilloa ja vanhanajan vaniljajäätelöä VL

    Crêpe with strawberry jam and old-fashioned vanilla ice cream LL

    • 8,5 €
  • Suklaa-pekaanipähkinäkakkua ja vaniljakreemiä L

    Chocolate-pecan nut cake and vanilla crème LF

    • 9,5 €
  • Calvados-omenaa, valkosuklaata ja keksiä L

    Calvados-apple, white chocolate and cookie LF

    • 9,5 €
  • Chef's menu

  • Teriyaki maustettua härkää ja raikasta kurkku-chilisalaattia L
    Teriyaki flavoured ox and cucumber-chili salad LF
    Ars in Vitro, Espanja 45 eur

    -o-

    Pariloitua kotimaista siikaa, herkkutatti-perunaa ja konjakilla
    höystettyä rapukastiketta L, G
    Grilled domestic whitefish, porcini.potatoes and crab sauce
    flavoured with cognac LF, GF
    Kloster Eberbach Riesling Troken 2015, Rheingau, Saksa 47 eur

    -o-

    Calvados-omenaa, valkosuklaata ja keksiä L
    Calvados-apple, white chocolate and cookie LF
     

     

    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 47,5 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • TALON SAMPPANJA:

    Billecart-Salmon Brut Réserve, Champagne, Ranska                                     

    Rypäleet: 35% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 30% Pinot Meunier

    “Kuiva, melko täyteläinen, puhtaan hedelmäinen ja raikas. Hienostunut rakenne ja mineraalisuus.”

    • 79 €
  • Taittinger Prélude Grand Crus Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Chocolate In a Bottle, Ranska

    Bombay Sapphire Gin, Dry Vermouth

    Rypäleet: Chardonnay 100%

    ’’Raikkaan kupliva, makea kuohuviini, jossa aito Belgialaisen suklaan aromi. Loistava juoma jälkiruoille, marjoille tai kevyeksi digestiiviksi hyvän aterian jälkeen.’’

    • 55 €75 cl
    • 9,5 €12 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • Colonnara Icemary Rose Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Valmistetaan 100% orgaanisestiviljellyistä viinirypäleistä. Kuohuva ja täysin alkoholiton,

    juhlava juomavaihtoehto kaikenikäisille juhlijoille. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai

    makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braastad Pineau des Charentes, Cognac, Ranska

    ”Makea, hedelmäinen ja konjakkimainen. Väriltään kullankeltainen ja samea. Loistava aperitiivi ja erinomaista suklaa jälkiruokien kanssa.''

    • 8,9 €8 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Chardonnay Grillo, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    ”Kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan ja grillatun kanan, tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Domaine Les Combes Cachées 2015, Siran, Ranska

    Rypäleet: 100% Viognier

    ”Ilahduttavan hedelmäinen ja monimuotoinen. Kukkainen tuoksu, päärynän ja persikan sävyttämänä.
    Mukana persikkaa, karhunvatukkaa ja päärynää. Maun viimeistelee sitruksinen jälkimaku.

    • 40 €75 cl
  • Marieta Albariño 2015, Rias Baixas, Espanja

    Rypäleet: 100% Albariño

    ”Puolikuiva, hedelmäinen ja raikas. Persikkaa, kypsää omenaa, melonia ja sitrusta. Sopii mainiosti lohikaloille, kanaruoille, salaateille ja aasialaisittain maustetuille ruoille.'''

    • 43 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Australia

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    ”Kuiva ja raikas sekä hyvin hedelmäinen ja jäntevä. Erittäin aromiksa, jossa greippiä, sitrusta, mustaherukkaa ja melonia. Hyvä yleisviini kala- ja äyriäisruoille.''

    • 46 €75 cl
    • 7,8 €12 cl
  • Kloster Eberbach Riesling Trocken 2015, Rheingau, Saksa

    Rypäleet: 100% Riesling

    ”Erittäin aromikas ja hapokas, mukana aprikoosia ja omenaa. Rapsakas hapokkuus kannattaa

    viiniä sitrusmaiseen ja hieman mausteiseenkin pitkään jälkivaikutelmaan. Monipuolinen ruokaviini

    kala –ja äyriäisruoille, erinomainen myös seurusteluun.”

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • La Petite Perrière Rosé Pinot Noir Vin de France, Loire, Ranska

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Kukkean hedelmäinen, raikas ja suoraviivainen. Vadelmaa, mansikkaa ja munaista viinimarjaa. Miellyttävä seurusteluviini ja erinomaista lohen kanssa.''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    “Keskitäyteläinen, hedelmäisen runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Ars in Vitro, Espanja

    Rypäleet: Tempranillo, Merlot

    ’Keskitäyteläinen, raikkaan hapokas, runsaan marjainen.

    Sopii erinomaisesti grillatulle lihalle ja hieman viilennettynä myös kalalle. ’’

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Tomàs Cusiné Llebre 2013, Costers del Segre, Espanja

    Rypäleet: Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Samsó, Syrah

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, aromikas ja kypsän hedelmäinen. Erinomainen yleisviini liharuoille, etenkin vaaleat lihat, linturuoat ja karitsa.”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Truffle Row 2014, Adelaide, Australia

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, tyylikäs, makean marjaisa, raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku pitkä ja samettinen. Kumppani vaalelle lihalle, linturuoille ja voimakkaille kalaruoille.”

    • 49 €75 cl
  • Ned & Henrys Shiraz Barossa Valley 2013, Barossa Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Shiraz

    ”Täyteläinen, silkkinen, mausteinen ja tasapainoisen marjaisa yrttien sävyttämänä. Pehmeät tanniinit. Erinomainen runsaanmakuisille liharuoille ja koville juustoille.”

    • 49 €75 cl
    • 10,5 €12 cl
  • Antiche Terre Valpolicella Ripasso, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 50%, Rondinella 45%, Molinara 5%

    Rubiininpunainen. Runsas, tummaa suklaata.

    Keskiäyteläinen samettinen maku ja pehmeät tanniinit.

    Ruokasuositus: Grillatut tai haudutetut liharuoat, ja kovat juustot..

    • 44 €75 cl
  • Antiche Terre Amarone della Valpolicella, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 50%, Corvione 30%, Rondinella 20%

    ’’Rubiininpunainen, hieman luumua, mausteita ja vatukkaa.

    Täyteläinen, samettinen ja aromikas maku, joka sopii mainiosti punaiselle lihalle’’

    • 65 €75 cl
  • Fattoria Lavacchio Cedro Chianti Rufina DOCG 2014, Tuscany, Italia

    Rypäleet: 100% Sangiovese

    ’’Kukkainen, yrttinen sekä häivähdys minttua. Tuoksussa maallisuutta sekä tummaa kirsikkaa ja aroniaa. Erinomainen viini lampaan sekä juustojen kanssa. Luomu -sertifikaatti. Pronssimitalisti vuoden 2016 International Wine & Spirit -kilpailussa.’’

    • 65 €75 cl


sunnuntaibrunssi

Sunnuntaisin herkullinen noutopöytä toivottaa koko perheen tervetulleeksi nauttimaan lämpimästä brunssista. Blue Peterin sunnuntaibrunssin herkulliset maut täyttävät vaativankin herkuttelijan odotukset. Herkullisten pääruokien ohella tarjolla on raikkaita makuja salaatti- ja alkupalapöydästä upeita jälkiruokia unohtamatta.

Brunssi tarjolla klo 12-16. Sunnuntaisin suosittelemme varaamaan pöydän.

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801