bistro

Sesongin herkkuja - perinteitä ja raikkaita vivahteita

Blue Peterin Bistro tarjoaa vierailleen runsaita annoksia moneen suuhun ja makuun. Keittiömme arvostaa tuoreita raaka-aineita ja valmistaa jokaisen annoksen houkuttelevat makuelämykset tavoitteenaan. Monet Bistron antimista taltuttavat nälän omina annoksinaan, mutta useista ruokalajeista on myös mahdollisuus koota mieluisa menukokonaisuus, joka sopii täydellisesti pidemmän kaavan illalliselle tai vaikkapa juhlapäivällisille. Bistro on tunnettu kestosuosikeistaan; perinteisestä lohikeitosta sekä maukkaista burgereista. Vaihtelevuutta ja moderneja vivahteita menuun tuovat sesonkien omat raaka-aineet.

bistromenu

chef’s menu

viinilista

saaristolais- pöytä

  • Alkuun / Starters

  • Jokiraputoast L

    Jokiraputoast, uppomuna ja siianmätiä

    • 17,5 €
  • Kevyesti savustettua ankanrintaa L, G

    Rosèpaahdettua ankanrintaa, saksanpähkinää, puutarhaomenaa ja vadelmavinaigrette

    • 12,5 €
  • Kasviskeitto ja rapeaa porsasta L, G

    Samettinen keitto paahdetuista kotimaisista kasviksista, pähkinävaahtoa ja rapeaa porsaankylkeä

    • 11,5 €
    • 15 €
  • Cobb salad L, G

    Romaine-salaattia, grillattua kananpojanrintaa, pekonia, avocadoa, gorgonzolaa ja sinappikastiketta

    • 12,5 €
    • 19,5 €
  • Pääruoaksi / As a main course

  • Talon burgeri L

    Tuore grillattu 200g rotuhäränpihvi, romaine-salaattia, Monterey Jack juustoa, mummonkurkkua, marinoitua punasipulia, tomaattia, BBQ-majoneesia sekä ranskalaisia

    Talon maalaisranskalaiset + 1,5 eur

    • 18,5 €
  • Vege burger L

    Punajuuri-papupihvi, romaine-salaattia, uunitomaattia, mummonkurkkua, hunajajogurttia sekä bataattiranskalaisia

    Talon maalaisranskalaiset + 1,5 eur

    • 17,2 €
  • Herkkutattipastaa L

    Fettuccine pastaa, paistettua herkkutattia, juureksia ja rapeaa parmesaania

    • 12,5 €
    • 21,5 €
  • Hapankorppuleivitettyä kuhaa L

    Kermamuhennettua pinaattia ja jokirapuja

    • 27,5 €
  • Mureaksi haudutettua porsaanpotkaa L

    Dijonsinappipyree ja tummaa porter-kastiketta

     

    • 24,5 €
  • Olut mestarin makkarat L, G

    Bratwurstia, karitsasalcicciaa, hirvimakkaraa, suolakurkkua, smetanamuhennettua hapankaalia, ja talon sinappia

    Talon maalaisranskalaiset + 1,5 eur

    • 10,5 €
    • 21,5 €
  • Klassikot / Classics

  • Lohikeitto L

    Kermaista lohikeittoa, saaristolaisleipää ja voita

    • 12,5 €
    • 16,5 €
  • Savustettua merilohta L, G

    Talossa savustettua merilohta, juureksia ja tilliperunaa sekä metsäsienikastiketta

    • 26,5 €
  • Hirvi Wallenbergin pihvi L

    Wallenbergin pihvi hirvenlihasta, perunavoita, herneitä sekä tummaa puolukkakastiketta

    • 23,5 €
  • Jälkiruoaksi / Desserts

  • Omenahyvettä L

    Vaniljaa ja toffeeta

    • 8,5 €
  • Ohukainen L

    Ohukainen, kuningatarhilloa sekä vaniljakermaa

    • 10,5 €
  • Artesaanijäätelöpallo VL

    Täysmaidosta valmistettua italialaista gelatoa, eli artesaanijäätelöä. Makuvaihtoehtoina pistaasi, vanilja ja mansikka

    • 5 €
  • Chef's menu

  • Jokiraputoast
    Crayfish toast
    LuLu Sauvignon Blanc 2014, Australia 7,8 eur / 12cl - 46 eur / plo

    -o-

    Wallenbergin pihvi hirvenlihasta L
    Elk Wallenberg LF
    Llai Llai Pinot Noir, Chile 6,5 eur / 12cl - 36 eur / plo

    -o-
    Omenahyvettä L
    Apple delight LF
    Braida Vigna Senza Nome DoCG Moscato d'asti, Italia 30 / 37,5cl

     

    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 45,5 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • Jacquart Rose Mosaique Brut Rosè, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 35% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier

    "Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän karpaloinen sekä kevyen paahteinen"

     

    • 109 €
  • TALON SAMPPANJA:

    Jacquart Mosaique Brut, Champagne, Ranska              
    Rypäleet: 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier

    “erittäin kuiva, tuore, hedelmäinen, paahdettua hasselpähkinää, sitruksinen”

    • 69 €
  • Taittinger Prélude Grand Crus Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Chocolate In a Bottle, Ranska

    Rypäleet: Chardonnay 100%

    ’’Raikkaan kupliva, makea kuohuviini, jossa aito Belgialaisen suklaan aromi. Loistava juoma jälkiruoille, marjoille tai kevyeksi digestiiviksi hyvän aterian jälkeen.’’

    • 55 €75 cl
    • 9,5 €12 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • Colonnara Icemary Rose Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Valmistetaan 100% orgaanisestiviljellyistä viinirypäleistä. Kuohuva ja täysin alkoholiton, juhlava juomavaihtoehto kaikenikäisille juhlijoille. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braastad Pineau des Charentes, Cognac, Ranska

    ”Makea, hedelmäinen ja konjakkimainen. Väriltään kullankeltainen ja samea. Loistava aperitiivi ja erinomaista suklaa jälkiruokien kanssa.''

    • 8,9 €8 cl
  • Braida Vigna Senza Nome DOCG Moscato d´Asti, Piemonte, Italia

    "Makea, aromaattinen, kukkainen ja kevyesti hapokas jälkiruokaviini, joka sopii myös aperitiiviksi"

    • 30 €37,5 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Cellar Road Chenin Blanc, Western Cape, Etelä-Afrikka

    Rypäleet: 100% Chenin Blanc

    ”Kuiva, runsaan hedelmäinen, miellyttävän hapokas viini, jonka maussa aavistus persikkaa ja ananasta

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Carlomagno Grillo Chardonnay, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    "kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan, grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini"

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Domaine Les Combes Cachées 2015, Siran, Ranska

    Rypäleet: 100% Viognier

    ”Ilahduttavan hedelmäinen ja monimuotoinen. Kukkainen tuoksu, päärynän ja persikan sävyttämänä. Mukana persikkaa, karhunvatukkaa ja päärynää. Maun viimeistelee sitruksinen jälkimaku.''

    • 40 €75 cl
  • Marieta Albariño 2015, Rias Baixas, Espanja

    Rypäleet: 100% Albariño

    ”Puolikuiva, hedelmäinen ja raikas. Persikkaa, kypsää omenaa, melonia ja sitrusta. Sopii mainiosti lohikaloille, kanaruoille, salaateille ja aasialaisittain maustetuille ruoille.''

    • 43 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Australia

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    ”Kuiva ja raikas sekä hyvin hedelmäinen ja jäntevä. Erittäin aromikas, jossa greippiä, sitrusta, mustaherukkaa ja melonia. Hyvä yleisviini kala- ja äyriäisruoille.''

    • 46 €75 cl
    • 7,8 €12 cl
  • Most Wanted Riesling 2017, Pfalz, Saksa

    Rypäleet: 100% Riesling

    ”Kuivahko, raikkaan hapokas ja puhtaan hedelmäinen. Maussa vihreää omenaa, hunajaa, limeä sekä raparperia. Erinomainen viini kala-, äyriäis- sekä vegeruoille”

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • Gruber Röschitz Hundspoint Grüner Veltliner 2016, Weinviertel, Itävalta

    Rypäleet: 100% Grüner Veltliner

    "Kuiva, hedelmäinen ja aromaattinen, jossa mausteisuutta ja aavistus pippurisuutta. Sopii erinomaisesti paistetuille ja grillatuille punalihaisille kaloille"

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • Karl May Feinherb Rosè 2016, Rheinhessen, Saksa

    Rypäleet: 100% Portuguese

    “Kirsikanpunainen väri, maussa punaisia marjoja, kuten vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa. Hienostunut kuiva rosè''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Cellar Road Cabernet Sauvignon - Merlot, Western Cape, Etelä-Afrikka

    Rypäleet: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot

    “Täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja hieman paahteinen. Maussa makeankypsää tummaa marjaisuutta sekä häivähdys tammea. Sopii mainiosti naudan, riistan ja lampaan kaveriksi”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    "Keskitäyteläinen, hedelmäinen, runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini"

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Llai Llai Pinot Noir, Valle del Bio, Chile

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    "Kevyt ja tasapainoisen hapokas, jonka maussa on punaisia marjoja, kuten karpaloa ja kirsikkaa. Voittanut pronssia vuonna 2017 ja 2018 Uuden maailman punaviinit- kilpailussa"

    • 36 €75 cl
    • 6,5 €12 cl
  • Antiche Terre Valpolicella Ripasso, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 50%, Rondinella 45%, Molinara 5%

    Rubiininpunainen ja runsas, tummaa suklaata. Keskitäyteläinen samettinen maku ja pehmeät tanniinit. Ruokasuositus: Grillatut tai haudutetut liharuoat, ja kovat juustot.''

    • 44 €75 cl
  • Ars in Vitro, Espanja

    Rypäleet: Tempranillo, Merlot

    ’Keskitäyteläinen, raikkaan hapokas, runsaan marjainen.

    Sopii erinomaisesti grillatulle lihalle ja hieman viilennettynä myös kalalle. ’’

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Tomàs Cusiné Llebre 2013, Costers del Segre, Espanja

    Rypäleet: Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Samsó, Syrah

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, aromikas ja kypsän hedelmäinen. Erinomainen yleisviini liharuoille, etenkin vaaleat lihat, linturuoat ja karitsa.”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Truffle Row 2014, Adelaide, Australia

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, tyylikäs, makean marjaisa, raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku pitkä ja samettinen. Kumppani vaalelle lihalle, linturuoille ja voimakkaille kalaruoille.”

    • 49 €75 cl
  • Ned & Henrys Shiraz Barossa Valley 2013, Barossa Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Shiraz

    ”Täyteläinen, silkkinen, mausteinen ja tasapainoisen marjaisa yrttien sävyttämänä. Pehmeät tanniinit. Erinomainen runsaanmakuisille liharuoille ja koville juustoille.”

    • 49 €75 cl
    • 10,5 €12 cl
  • Seghesio Zinfandel 2014, Sonoma County, Yhdysvallat

    Rypäleet: 100% Zinfandel

    "Keskitäyteläinen. Tummanpunainen väri, tuoksussa kirsikkaa, lakritsia ja kanelia. Pehmeät tanniinit, todella pitkä jälkimaku. Sopii erityisesti voimakkaille liharuoille."

    • 70 €75 cl
  • Antiche Terre Amarone della Valpolicella, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 50%, Corvione 30%, Rondinella 20%

    ’’Rubiininpunainen, hieman luumua, mausteita ja vatukkaa. Täyteläinen, samettinen ja aromikas maku, joka sopii mainiosti punaiselle lihalle.’’

    • 65 €75 cl
  • Fattoria Lavacchio Cedro Chianti Rufina DOCG 2014, Tuscany, Italia

    Rypäleet: 100% Sangiovese

    ’’Kukkainen, yrttinen sekä häivähdys minttua. Tuoksussa maallisuutta sekä tummaa kirsikkaa ja aroniaa. Erinomainen viini lampaan sekä juustojen kanssa. Luomu -sertifikaatti. Pronssimitalisti vuoden 2016 International Wine & Spirit -kilpailussa.’’

    • 65 €75 cl


saaristolaispöytä

Sunnuntaisin herkullinen saaristolaispöytä toivottaa koko perheen tervetulleeksi nauttimaan laajasta valikoimasta skandinaavisia meren herkkuja. Blue Peterin saaristolaispöydän herkulliset maut täyttävät vaativankin herkuttelijan odotukset. Herkullisten pääruokien ohella tarjolla on raikkaita makuja salaatti- ja alkupalapöydästä upeita jälkiruokia unohtamatta.

Saaristolaispöytä tarjolla klo 12-16. Sunnuntaisin suosittelemme varaamaan pöydän.

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801