bistro

Sesongin herkkuja - perinteitä ja raikkaita vivahteita

Blue Peterin Bistro tarjoaa vierailleen runsaita annoksia moneen suuhun ja makuun. Keittiömme arvostaa tuoreita raaka-aineita ja valmistaa jokaisen annoksen houkuttelevat makuelämykset tavoitteenaan. Monet Bistron antimista taltuttavat nälän omina annoksinaan, mutta useista ruokalajeista on myös mahdollisuus koota mieluisa menukokonaisuus, joka sopii täydellisesti pidemmän kaavan illalliselle tai vaikkapa juhlapäivällisille. Bistro on tunnettu kestosuosikeistaan; perinteisestä lohikeitosta sekä maukkaista burgereista. Vaihtelevuutta ja moderneja vivahteita menuun tuovat sesonkien omat raaka-aineet.

bistromenu

chef’s menu

viinilista

sunnuntaibrunssi

  • B i s t r o m e n u

    Tarjolla arkisin klo 14.30 alkaen ja lauantaisin klo 12 alkaen.
    Served on weekdays starting from 2.30 pm and during saturday from noon.

     

  • Alkuun, Pienempään nälkään / Starters

  • Kermaista lohikeittoa, saaristolaisleipää ja voita VL, (G)

    Creamy salmon soup, Finnish Archipelago bread and butter LL, (GF)      

    • 9,5 / 14,5 €
  • Ankka-pistaasipähkinä terriiniä ja kirsikkachutney VL, G

    Duck-pistachio terrine and cherry chutney LL, GF

    • 15,5 €
  • Kalalankku – valikoima äyriäis- ja kalaherkkuja sekä varhaisperunaa VL

    Fish plank – selection of shellfish and fish delicacies with early potatoes LL, GF

    • 16,5 €
  • Salaatit - Leivät - Burgerit / Salads - Breads- Burgers

  • Caesar-salaatti grillatulla kananpojalla tai katkaravuilla tai halloumilla VL, (G)

    Caesar salad with grilled chicken or shrimp or halloumi cheese LL, (GF)

    • 12,5 / 16,5 €
  • Kommodorin leipä, grillattu häränfileepihvi ja kermaista sienikastiketta L

    Commodore bread, grilled ox fillet steak with creamy mushroom sauce LF

    • 23,5 €
  • Rotukarjaburger, tuore grillattu rotuhäränpihvi ja cheddarjuustoa VL

    Race rand burger, fresh grilled steak with cheddar cheese LL

    • 18,9 €
  • Halloumiburgeri ja paahdettua paprikaa VL

    Halloumi cheese burger with grilled sweet pepper LL

    • 16,5 €
  • Päälle / On the Top

  • Grillattua kotimaista kananpojanrintaa, parsarisottoa ja punaviinikastiketta L, G

    Grilled domestic chicken breast, arparagus risotto and red wine sauce LF, GF

    • 22,5 €
  • Paistettua ahventa, korvasienimuhennosta ja savulohikroketti L, G

    Roasted bass, false morel stew and smoked salmon croquette LF, GF

    • 28,5 €
  • Black Angus härän ulkofileepihvi 250 g, talon maustevoita ja rapeaa parmesaaniperunaa VL, G

    Black Angus ox sirloin 250g, house seasoned butter and crispy parmesan cheese potatoes LL, GF

    • 29,5 €
  • Talon lihapyörykät, perunamuhennosta ja Jaloviina-kermakastiketta VL

    House meat balls, mashed potatoes and Jaloviina-cream sauce LL

    • 18,5 €
  • Lapsellista / Childish

    Isommat annokset mahdollisia lapsenmielisille aikuisille.
    Lisäksi lapsille puolikkaat annokset pääruoista.

  • Lehtipihvi, talon maustevoi ja ranskanperunoita VL, G

    Minute steak, house seasoned butter and french fries LL, GF

    • 10,5 / 25 €
  • Pinaattilettu ja makeaa puolukkasurvosta VL

    Spinach crêpe, sweet lingonberry compote LL

    • 9 / 15 €
  • Jälkeen / Desserts

  • Ohukainen, mansikkahilloa ja vanhanajan vaniljajäätelöä VL

    Crêpe with strawberry jam and old-fashioned vanilla ice cream LL

    • 8,5 €
  • Mansikka-semifreddo VL, G

    Strawberry semifreddo LL, GF

    • 8 €
  • Talon raparperihyve ja valkosuklaamoussea L

    House rhubarb-meringue tart and white chocolate mousse LF

    • 10,5 €
  • Chef's menu

  • Parsakeittoa ja samppanjavaahtoa VL, G
    Parsley soup with Champagne foam LL, GF

    LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Adelaide, Australia 46 eur

    -o-

    Paistettua ahventa, korvasienimuhennosta ja savulohikroketti L, G
    Roasted bass, false morel stew and smoked salmon croquette LF

    Kloster Eberbach Riesling Troken 2015, Rheingau, Saksa 47 eur

    -o-

    Talon raparperihyve ja valkosuklaamoussea L
    House rhubarb-meringue tart and white chocolate mousse LF

     

    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 45 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • TALON SAMPPANJA:

    Billecart-Salmon Brut Réserve, Champagne, Ranska                                     

    Rypäleet: 35% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 30% Pinot Meunier

    “Kuiva, melko täyteläinen, puhtaan hedelmäinen ja raikas. Hienostunut rakenne ja mineraalisuus.”

    • 79 €
  • Taittinger Prélude Grand Crus Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • Nicolas Feuillatte Réserve Brut 0,2l, AC Champagne, Ranska

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

    ’’Hedelmäinen, pehmeän happoinen ja kevyen kermainen. Omenankotaa, greippiä ja mineraaleja. Loppumaku on pitkä, tyylikäs ja eloisa.’’

    • 29,5 €20 cl
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Gran Baron Cava Brut, Masia Vallformosa, DO Penedes, Espanja

    Rypäleet: Macabeo, Xarello, Parellada

    ”Kuivahko, runsaan hedelmäinen, hieman paahteinen, runsasarominen, tyylikäs. Tasapainoinen, pitkä jälkimaku.”

    • 38 €75 cl
  • Chocolate In a Bottle, Ranska

    Bombay Sapphire Gin, Dry Vermouth

    Rypäleet: Chardonnay 100%

    ’’Raikkaan kupliva, makea kuohuviini, jossa aito Belgialaisen suklaan aromi. Loistava juoma jälkiruoille, marjoille tai kevyeksi digestiiviksi hyvän aterian jälkeen.’’

    • 55 €75 cl
    • 9,5 €12 cl
  • Codorníu Clásico Cava Sec 0,2l, Espanja

    Bacardi coconut rum, orange juice, sour mix, angostura bitters, grenadine

    ‘’Kuivahko, tasapainoisen omenainen, kevyen persikkainen ja raikas, miellyttävät hapot. Sopii hyvin myös rapujen ja kalaruokien kanssa.’’

    • 11 €20 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braastad Pineau des Charentes, Cognac, Ranska

    ”Makea, hedelmäinen ja konjakkimainen. Väriltään kullankeltainen ja samea. Loistava aperitiivi ja erinomaista suklaa jälkiruokien kanssa.''

    • 8,9 €8 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Chardonnay Grillo, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    ”Kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan ja grillatun kanan, tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Marieta Albariño 2015, Rias Baixas, Espanja

    Rypäleet: 100% Albariño

    ”Puolikuiva, hedelmäinen ja raikas. Persikkaa, kypsää omenaa, melonia ja sitrusta. Sopii mainiosti lohikaloille, kanaruoille, salaateille ja aasialaisittain maustetuille ruoille.'''

    • 43 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Hugel & Fils ”Traditional 1639”, Alsace, Ranska

    Rypäleet: Sylvaner, Pinot Gris, Muscat, Gewurztraminer, Riesling

    “Keskitäyteläinen, kuiva ja raikkaan hapokas. Kukkean hedelmäinen ja aromaattinen. Erinomainen kala- ja äyriäisruoille ja salaateille.”

    • 45 €75 cl
  • LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Australia

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    ”Kuiva ja raikas sekä hyvin hedelmäinen ja jäntevä. Erittäin aromiksa, jossa greippiä, sitrusta, mustaherukkaa ja melonia. Hyvä yleisviini kala- ja äyriäisruoille.''

    • 46 €75 cl
    • 7,8 €12 cl
  • Kloster Eberbach Riesling Trocken 2015, Rheingau, Saksa

    Rypäleet: 100% Riesling

    ”Erittäin aromikas ja hapokas, mukana aprikoosia ja omenaa. Rapsakas hapokkuus kannattaa

    viiniä sitrusmaiseen ja hieman mausteiseenkin pitkään jälkivaikutelmaan. Monipuolinen ruokaviini

    kala –ja äyriäisruoille, erinomainen myös seurusteluun.”

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • La Petite Perrière Rosé Pinot Noir Vin de France, Loire, Ranska

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Kukkean hedelmäinen, raikas ja suoraviivainen. Vadelmaa, mansikkaa ja munaista viinimarjaa. Miellyttävä seurusteluviini ja erinomaista lohen kanssa.''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    “Keskitäyteläinen, hedelmäisen runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Tomàs Cusiné Llebre 2013, Costers del Segre, Espanja

    Rypäleet: Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Samsó, Syrah

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, aromikas ja kypsän hedelmäinen. Erinomainen yleisviini liharuoille, etenkin vaaleat lihat, linturuoat ja karitsa.”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Truffle Row 2014, Adelaide, Australia

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, tyylikäs, makean marjaisa, raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku pitkä ja samettinen. Kumppani vaalelle lihalle, linturuoille ja voimakkaille kalaruoille.”

    • 49 €75 cl
  • Ned & Henrys Shiraz Barossa Valley 2013, Barossa Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Shiraz

    ”Täyteläinen, silkkinen, mausteinen ja tasapainoisen marjaisa yrttien sävyttämänä. Pehmeät tanniinit. Erinomainen runsaanmakuisille liharuoille ja koville juustoille.”

    • 49 €75 cl
    • 10,5 €12 cl
  • Domaine de Nizas Rouge 2009, AOC Languedoc, Ranska

    Rypäleet: 60%Syrah, 35%Mourvèdre ja 5%Grenache

    ”Tasapainoinen, täyteläinen, maussa karhunvatukkaa ja mustikkaa. Kypsät tanniinit ja pehmeä jälkimaku.”

    • 50 €75 cl
  • Castello d´Albola Chianti Classico DOCG, Castello D´Albola, Italia

    Rypäleet: Sangiovese 90%, Canaiolo 10%

    Rubiininpunainen. Tuoksussa kirsikoita, tummia marjoja ja kevyttä mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku on miellyttävän tuore ja pehmeä. Pitkä jälkimaku. Ruokasuositus: Monipuolinen ruokaviini liha- ja linturuoille, pastoille ja juustoille."

    • 55 €75 cl
  • Zenato Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 80%, Rondinella 10%, Oseleta & Croatina 10%

    ’’Erittäin täyteläinen, makeahko, harmonisen tasapainoinen. Jälkimaussa kypsä kirsikka ja tumma suklaa. Tuoksussa makeaa tummaa hedelmää, luumua ja kirsikkaa, sekä joulun mausteita ja eukalyptusta. Sopii voimakkaille ja kypsille juustoille, sekä voimakkaalle riistalle.’’

    • 65 €75 cl
  • Alkuun ja suurempaan nälkään

  • Kermaista parsakeittoa ja samppanjavaahtoa VL, G

    Creamy asparagus soup and champagne foam LL, GF

    • 9 €
    • 12,5 €
  • Valkoista parsaa, kylmäsavutettua lohta, uppomuna ja hollandaisekastiketta VL, G

    White asparagus, cold smoked salmon, poached egg and hollandaise sauce LL, GF

    • 12,5 €
    • 22,5 €
  • Valkoista parsaa, palvatttua rapeaa porsaankylkeä ja hollandaisekastiketta VL, G

    White asparagus, cured crispy pork belly and hollandaise sauce LL, GF

    • 12,5 €
    • 22,5 €
  • Salaatti vihreästä parsasta, katkarapuja, kylmäsavulohta sekä uppomuna ja parmesaania VL, G

    Salad of green asparagus, shrimp, cold smoked salmon with a oached egg and parmesan cheese LL, GF

    • 13 €
    • 19,5 €
  • Parsarisottoa ja parmesaania

    Asparagus risotto and parmesan cheese

    • 12,5 €
    • 18,5 €
  • Pääruokia

  • Paistettua ahventa, valkoista parsaa, katkarapuja ja hollandaisekastiketta

    Roasted bass, white asparagus, shrimp and hollandaise sauce

    • 28,5 €
  • Grillattua häränfileetä, parsarisottoa, rapeaa savukylkeä ja punaviinikastiketta

    Grilled ox fillet, asparagus risotto, crispy smoked flank annd red wine sauce

    • 32,5 €


sunnuntaibrunssi

Sunnuntaisin herkullinen noutopöytä toivottaa koko perheen tervetulleeksi nauttimaan lämpimästä brunssista. Blue Peterin sunnuntaibrunssin maut täyttävät vaativankin herkuttelijan odotukset. Maittavien ja monipuolisten pääruokien ohella tarjolla on raikkaita makuja salaatti- ja alkupalapöydästä upeita jälkiruokia unohtamatta.

Brunssi tarjolla klo 12-16. Sunnuntaisin suosittelemme varaamaan pöydän.

Hinta
23,5 eur / henkilö
Lapselta 1,5 eur / ikävuosi, 12. ikävuoteen saakka

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801