Vuodesta 1976

Lauttasaaren merellinen olohuone

Perinteikäs pursiseura- ja merenrantaravintola Blue Peter on toiminut HSK:n pursiseuralla vuodesta 1976 asti. Blue Peter palvelee asiakkaitaan ympäri vuoden lounaan, bistron ja erilaisten tilaisuuksien muodossa. Kesä on meille sesongin aikaa ja silloin nautitaan raikkaita juomia ja hyvää ruokaa iloisen vilinän keskellä. Talvisin Blue Peteristä avautuva merimaisema tarjoaa puitteet järjestää juhlatilaisuuksia ja kokouksia isommillekin ryhmille. Varauksista huolimatta ravintolamme ovi on aina auki kaikille vieraillemme. Entiset purjehtijat, pitkän linjan yrittäjät, veljekset Jussi ja Ville Forsman, ovat pyörittäneet Blue Peteriä menestyksekkäästi jo reilun 15 vuoden ajan.

Ville vahtii rahakirstua ja on jämpti johtajatyyppi!

Jussi tiirailee, mihin maailma on menossa; luo ideoita ja keksii ratkaisuja!

Entiset purjehtijat, pitkän linjan yrittäjät, veljekset Jussi ja Ville Forsman, ovat pyörittäneet Blue Peteriä menestyksekkäästi jo reilun 15 vuoden ajan. Ravintolayrittäjyyteen lähteminen syntyi tovin pohdiskelun jälkeen saunan lauteilla 49er-purjehdusuran päättyessä, kun olympiapaikka ei auennutkaan veljeksille vuonna 2000. ”Yrittäminen on vähän niin kuin kilpapurjehdusregatta – se ei voita joka on hetkellisesti paras tai nopein vaan se, joka tekee vähiten virheitä.” Menestyksen salaisuus ei ole hifistely, vaan konstailematon ja monipuolinen ruokatuote sekä riittävän monipuolinen tarjonta palveluissa. Vuonna 2006 solmittu pitkäaikainen vuokrasopimus antoi mahdollisuuden täydelle remontille, jossa puitteet muokattiin 2000-luvun tasolle. “Remontin tavoitteena oli saavuttaa rennon asiallinen ilmapiiri, jossa viihtyvät niin pursiseuran jäsenet kuin muutkin asiakkaat. Hyvä ruoka ja sopivan monipuolinen juomavalikoima parantavat luonnollisesti viihtyvyyttä”, ravintoloitsijat kertovat.
Blue Peterin ilmeen takana on nimekäs suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi & Co. Vuonna 2008 yrittäjäveljekset palkittiin Lauttasaaren vuoden yrittäjiksi. Yrittäjäpalkinto perustui huomattavan riskin ottamiseen toiminnan laajentamiseksi sekä kasvavaan ja kannattavaan toimintaan. Parhaimmillaan veljekset ovat pyörittäneet neljää ravintolaa pääkaupunkiseudulla. Tänään he luotsaavat kahta merenrantaravintolaa – Blue Peteriä ja Faroa. Työnjako veljesten kesken on suhteellisen selkeä – Ville vahtii rahakirstua ja Jussi puolestaan huolehtii, että rahaa käytetään markkinointiin ja kiinteistöihin. Ville on jämpti johtajatyyppi, Jusa taas tiirailee, mihin maailma on menossa; luo ideoita ja keksii ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin. Yhteisenä tavoitteenamme henkilökunnan kanssa on tuottaa asiakkaille onnistuneita käyntejä ja tilaisuuksia hymy huulilla. Pyrimme tekemään kaikkemme asiakkaidemme eteen, mutta joskus meiltäkin ote voi lipsahtaa parhaamme yrittäessä. Otamme siis mielellämme risuja ja ruusuja vastaan, jotta voimme parantaa palveluamme. Ethän siis epäröi laittaa meille suoraa palautetta – arvostamme sitä ja haluamme kehittyä. Kiitos!